1 rkl oliiviöljyä

2 dl hienonnettua punaista,vihreää ja/ tai keltaista paprikaa

2 purjon valkoiset osat

3 hienonnettua valkosipulinkynttä

noin 1,5 l kasvislienta kuutiosta tai fondista

1 purki säilyketomaatteja

1 1/2 l paloteltuja tuoreita kasviksia maun mukaan (kukka- tai parsakaali, porkkanoita, papuja, parsaa, fenkolia, tuoreita herkkusieniä jne)

2 laakerinlehteä

1 tl suola

1/4 tl vastajauhettua mustapippuria

1/2 dl hienonnettua basilikaa

1 rkl hienonnettua timjamia

1 rkl hienonnettua salaavia

lisäksi:

tuoretta basilikaa

1. Kuumenna öljy isossa kasarissa keskilämmöllä. Lisää paprikat, purjot ja valkosipulunkynnet. Kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia.

2. Kaada kattilaan kasvisliemi, tomatit liemineen, vihannekset, yrtit, laakerinlehet, suola sekä pippuri.

3. Kuumenna keitto kiehuvaksi, laske lämpöä ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia, kunnes keitto on sopivan sakea. silppua pinnalle tuoretta basilikaa

Pisteitä koko ohjelle 3

Itse lisäsin keitolle Atrian kalkkuna nakkeja 5% rasva, yhdesta paketista menee 6,5 pistetta lisää.

 

Keitto on mun mielest hyvä, mutta kaipaan jonkilaista liha, sen takia just ne nakit ja pidi pikkasisen miettia miesta myös, kun hän ei oikein halua olla laihiksella.